Inspirationsfag

Improteater

Improteater

Improvisation betyder det uforudsete og uplanlagte. Det lægger sig op af begreber som spontanitet og reaktion på ydre begivenheder. Improvisation i teater er teater uden manuskript. Alle kan improvisere og der kræves ingen forudgående færdigheder for at deltage, men selvsagt gør øvelse mester. Evnen til at lytte til hinanden og få fornemmelse for andre og sig selv trænes derved.

MOD TIL AT STÅ FREM

Improvisationsteater giver desuden unikke muligheder for at arbejde med det personlige mod. Mod til at stå frem, mod til at afprøve, overdrive, være grim, vise stærke følelser og ikke mindst til at være i samspil. I improvisations arbejdet er det enormt vigtigt at forholde sig til de andre og have modet til at lade sig styre af nuet og ikke af sine egne tanker.

Det er vigtigt at der arbejdes med at sige ’JA’ gå med på andre ideer, selvom situationen skifter retning, og netop det at gå med på andre ideer er en vigtig læring af impro-teateret.

Vi skal grine og have det sjovt

Improteater er et af mine absolutte favorit fag at undervise i. Det at kunne improvisere er en egenskab man kan bruge i utallige situationer i sit liv. I improteater lærer man at gå med den første tanke der opstår, uanset om man syntes den er god eller dårlig så lærer du teknikker til at gøre tanken interessant, underholdende og sjov når du udspiller den på gulvet sammen med dine kammerater. Improteater er et fag hvor vi belønner det at fejle og hvor vi skal grine og have det sjovt, mens vi spiller.

JAKOB KLÆRKE, HØJSKOLELÆRER

Relaterede fag