Mountainbike & Trail Surfing

Er du til tekniske stigninger eller hurtige nedkørsler? Har du mod på at udfordre din teknik og måske overvinde nogle grænser? Man kan meget mere på en MTB, end de fleste er bevidste om. På Vejle Idrætshøjskole lærer du basisteknikker omkring f.eks. gearskift, bremseteknik, svingteknik m.m., og herefter omsætter vi alle disse teknikker ude i terrænet omkring skolen, hvor vi har passager i alle sværhedsgrader. Derudover er MTB også et træningsfag, hvor vi kører længere ture og laver forskellige former for intervaltræning, så vi bliver i stand til at tage cyklen ud på længere ture.

Mountainbike - Adrenalin og kondition!

Vi udfordrer os selv på mountainbike rundt i det kuperede skovterræn, som omgiver skolen. Du bliver fortrolig med cyklen og udvikler grundlæggende køreteknikker. Skolen stiller mountainbikes og hjelme til rådighed, hvis du ikke selv har en. Vi garanterer tekniske op-/nedkørsler, fart og masser af adrenalin.

Balance og køreteknik på mountainbike 

Du kommer til at arbejde med balance og basale køreteknikker såsom at skifte gear optimalt, at bremse mest hensigtsmæssigt og at angribe sving på den rigtige måde. Når disse teknikker sidder fast, begynder vi at bygge mere og mere på din teknik, så du bliver fortrolig med cyklen, og hvad den kan.

Mountainbike i stejlt terræn i Vejle

Herefter kan vi begynde at udfordre os selv med stejlere nedkørsler - evt. med drops og hop, hvor adrenalin kommer til at pumpe rundt i kroppen. Vi kan efterhånden og klare stejlere og stejlere stigninger, hvor det i stedet er mælkesyren, der pumper rundt i kroppen.

Der er meget fokus på teknik i faget, men det er også et træningsfag, hvor vi både cykler længere ture samt laver intervaltræning, så vi rykker ved grundformen.

Yderligere kommer vi til at fokusere på vedligehold af cyklerne. Det er hårdt for materiellet at køre rundt i mudder og jord hele tiden, så cyklerne kræver vedligehold og justering. Derfor lærer du basale ting som gearjustering, rengøring, smøring og naturligvis skift af slange/dæk.

Jakob om mountainbike

Fuld fart frem i skoven! Det kunne lige så godt være navnet, og det er nøjagtigt, hvad jeg selv elsker! Om det er bakkeintervaller eller mængdetræning, så er naturen omkring højskolen den perfekte træningslegeplads og indbyder bare til at give den gas!

Jeanette om mountainbike

Jeg elsker alt fra hurtige nedkørsler til tekniske passager og stejle stigninger. Især i den smukke natur her i Nørreskoven. Og så elsker jeg at se elevernes stolte smil, når de lige har rykket en grænse eller klaret en svær rute.