Idrætsfag

Power Endurance Sport

Power Endurance Sport

I Power Endurance Sport arbejder vi frem mod at blive mere udholdende, så vi kan gennemføre en halv eller hel marathon, svømme lange distancer, cykle langt – og vi prøver kræfter med duatlon, x-terra, swimrun, triatlon og biatlon.

Du kan altså starte din træning på Vejle Idrætshøjskole – og vi hjælper dig med at føre drømmen ud i livet – uanset hvilket niveau du starter med.

Gennem gradvis øgning i træningsmængden arbejder vi med at rykke din fysiske kapacitet, så du bliver i stand til at præstere i længere og længere tid.

Gennem opfølgende samtaler og vejledning oplæres du til at få ansvaret for egen træning. Du lærer at føre træningsdagbog, da disciplineret træning er af største betydning for et vellykket resultat på en krævende udholdenhedspræstation.

I Fitness Holdtræning kan du – udover at blive en bedre udøver – også tage en Basis holdtræningsuddannelse. I samarbejde med ‘Bevæg dig for livet’ Fitness tilbyder vi Basis holdtræningsuddannelsen. Instruktøruddannelsen giver dig en mængde udfordringer og færdigheder på såvel det rent koreografiske som på det personlige og pædagogiske plan. Som dokumentation for dine færdigheder udstedes kursusbevis.

Du kan komme til at gennemføre eksempelvis maraton, halvmaraton, triatlon OL-distance eller ½ ironman. Enten laver vi et arrangement på skolen, som vi arbejder hen mod eller du deltager i arrangerede løb sidst i forløbet (elever betaler selv herfor).

Er du til cykling eller triatlon, skal du være opmærksom på, at du selv skal medbringe en racercykel på højskolen. Du kan dog altid cykle på din egen cykel. Vi prøver også mountainbike som du kan låne af skolen.

Du kan mere end du tror

Det er fedt at presse kroppen en smule og mærke, at den faktisk kan mere end man lige tror. Og så er det altid en god tilfredsstillelse at sætte sig et mål og faktisk opnå det.

THEA STORM HENRIKSEN, HØJSKOLELÆRER

Find faget på disse kurser