Psykologi, Velvære & Mindfulness

Psykologi, Velvære & Mindfulness

Interesserer du dig for mindfulness og psykologi? Og vil du gerne fordybe dig i emnet?

Du kan her vælge et forløb, hvor du har mulighed for at tilegne dig viden og kompetencer, samtidig med at du kan afklare din motivation og forberede dig til et relevant studie.

Du kan vælge fag med enten teoretisk eller praktisk tilgang - eller begge dele. 

Undersøg & Lær

I Idrætspsykologi undersøger vi, hvad det er vi gør, både når det går godt og skidt. Udnytter vi vores fulde potentiale? Eller er vi selv i vejen for vores egen succes?

Hvordan får du sporet dig ind på hensigtsmæssige tanker og følelser, som er helt afgørende for din præstation? Hvordan sætter jeg mål og hvordan bliver jeg en vindertype? Vi arbejder med at besvare spørgsmålene ved at koble det fysiske med det mentale område.

Du lærer metoder til, hvordan man bruger idrætspsykologi til træning og i konkurrence og afprøver metoderne i praksis på egen krop. Vi arbejder med målsætning, koncentration, motivation, fokusering. Det at sætte sig op, at være klar og at gøre det hele godt.

Fordybelse og udvikling

TEORETISKE OG PRAKTISKE FAG

Du sammensætter selv dit skema med de fag, som du er mest interesseret i. Du kan skabe et forløb på højskole, hvor du fordyber dig i det psykologiske felt reflekterer over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter. Fagene kan have teoretisk tilgang, hvor vi tilegner os faglig viden og gennemgår teorier, men der vil også være praktiske tilgange, som giver ny refleksion over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter.

Desuden vil du i nogle fag få mulighed for at reflektere over din personlige udvikling, mens andre har fokus på gruppepsykologi, samspil og teambuilding. 

AFKLARING OG FORBEREDELSE - VIL DU LÆSE PSYKOLOGI?

Psykologisk viden kan blive vigtig for mange forskellige slags studie- og karriereretninger. Med et højskoleforløb har du mulighed for at afklare din motivation og forberede dig til et relevant studie eller arbejde inden for det psykologiske område. 

Jesper om psykologi:
Jesper Dupont - Underviser på Vejle Idrætshøjskole

Et indblik i psykologiens verden er også et indblik ind i mennesket. Det kan give spændende indsigter i os mennesker - både når vi udvikler os som individer, men også når vi skal leve sammen og skabe relationer til hinanden.

 

JESPER DUPONT

Vælg dine fag

Tjek også vores fællesrejser og valgfrie rejser

Højskolefag for alle

Vil du hellere se alle fag?

Er du klar til at tilmelde dig?

Vil du have en rundvisning?