Nature Flow & Fokus

I Nature Flow & Fokus benytter vi naturen som middel til at skabe ro og nærvær. Vi trækker tempoet ud og skaber rum for afslapning og en dyb oplevelse af naturen.

Frirum for krop og sind

Vi giver mulighed for at opleve, hvad forbundethed med naturen kan gøre. Vi sanser - hører, ser, mærker, lugter og måske endda smager. Ved blot at være i frisk luft, trække vejret med frisk ilt fra træerne, mærke mos og rødder, nyde naturens farver og lytte naturens lyde og egen vejrtrækning opstår ofte et frirum, hvor tanker og følelser kommer flydende og lader sig mærke lidt ekstra. Sammen sætter vi ord på og forholder os til vores oplevelser.

Fokus på livskvalitet, livsstil og livsvalg

I faget tager vi udgangspunkt i naturpsykologi og afprøver aktiviteter som:

  • Naturterapi
  • Vandring
  • Meditation
  • Sauna og vinterbadning

Teori udfoldes i forbindelse med aktiviteterne og kobles på de praktiske erfaringer. Videnskaben fortæller os, at naturen kan have en god virkning på bl.a. vejrtrækning, blodtryk og nervesystem.

Sammen oplever vi, hvordan de forskellige aktiviteter og redskaber påvirker os. Med udgangspunkt i vores oplevelser reflekterer vi over vores liv og diskuterer livsvalg, livskvalitet og livsstil. Ofte opstår nye perspektiver undervejs og vi bliver mere bevidste om, hvordan vi gerne vil træffe vigtige valg for vores liv, helbred og velfærd.

Thea Storm Henriksen - teacher

Naturen har altid haft en kraftfuld virkning på mig. Hvad enten jeg skal være aktiv eller finde ro. Men i naturen oplever jeg altid bedre betingelser for at fokusere på krop og mit sind. Min opmærksomhed og mit nærvær skærpes, og det giver mig en følelse af at få mere ud af livet. 

Tag med på rejse til Caminoen, Chamonix eller Camønoen

Thea Storm Henriksen - Underviser på Vejle Idrætshøjskole

Det er svært at beskrive, hvad det gør at være i naturen. Men i det store hele handler det nok om at høre til og føle en forbundethed med noget, der er større end mig selv. Her opstår tit helt særlige rum for refleksion alene og sammen med andre.

Thea Storm Henriksen, højskolelærer