Kompetencefag

Personlig power

Personlig power

Faget handler om dig og din gennemslagskraft – din personlige power.

Hvordan du sælger dig selv bedst til fx en jobsamtale? Hvordan du bliver i stand til at stå foran en større forsamling? Hvordan du laver et godt oplæg eller holder en god tale? Faget handler også om at lære sig selv bedre at kende, både de gode/positive og mindre gode/mindre positive sider.

Vi arbejder med coaching teknikker, elementer fra positiv tænkning/positiv psykologi. Vi lærer, at et nej nogle gange kan være lige så godt som et ja. Kort fortalt, i faget personlig power kommer du rundt om mange teknikker, redskaber og gør dig erfaringer, som gerne skal gøre dig i stand til at klare dig bedre i forskellige fremtidige situationer.

Personlig power er både for dig, der allerede kan holde oplæg, kender styrker og svagheder ved dig selv eller allerede har arbejdet med positiv tænkning og ansøgninger, men ønsker at videreudvikle dine kompetencer. Med faget er i lige så høj grad også til dig, som gerne vil lære at arbejde med disse ting, dig som gerne vil kunne stå foran en større forsamling og som gerne vil lære at stole mere på dig selv, og som har mod på at arbejde med dig selv

I personlig power bliver din personlighed og fremtoning udfordret. Der arbejdes med mange elementer som tilsammen udgør din power – bl.a. udstråling, kropssprog og argumentation. Dette gør vi gennem øvelser og rollespil. Opgaverne vil til tider være udfordrende og grænseoverskridende, men vi forsøger som hold at få alle mand med og få skabt et rum, hvor der er plads til lige netop dig.

Du lærer at holde et godt oplæg og turde stå foran en forsamling. Vi arbejder seriøst med at forbedre dine præsentationsteknikker, og du kan blive filmet og få feedback, når du holder oplæg.
Fællesskabet er et nøgleord når vi snakker selvudvikling, og det at have en gruppe man kan være tryg i og udvikle sig i, er et væsentligt og vigtigt fokus. Det lykkes vi blandt andet med gennem teambuilding og samarbejde i vores udvikling og eget fokus.

Vi laver øvelser, der træner koncentration, din evne til at lytte, gør dig opmærksom på, hvem du selv er og hvordan din væremåde påvirker – og opfattes af andre. Vi taler også om stress og dårligt selvværd. Vi benytter personlighedstest, så vi lærer os selv og hinanden bedre at kende og ikke mindst lærer, at vi er forskellige individer. Det, der er rigtigt for dig, er måske ikke det, der er rigtigt for mig. Vi øver os i at sige fra og til, og vi øver os i at kunne skelne positive og negative ting ad.

Vi arbejder med målsætning, hvor du lærer coachingteknikker til at kunne coache dig selv eller dine venner til at nå dit/deres mål.

Personlig power giver dig redskaber, som du kan tage med på din videre vej i livet.

Vi skubber til grænserne

Jeg elsker at arbejde sammen med eleverne om at komme til at stå mere fast i den person de allerede er. Vi lærer at stå frem og stå ved os selv gennem alle mulige øvelser, hvor vi skubber lidt til vores grænser. Vi lærer at sætte retning og sige stop. Personlig power burde alle vælge.

Karsten Thor Lund, underviser

Husk ja-hatten

Personlig power er et fag man skal vælge, hvis man vil presse sig selv psykisk og skubbes ud af sin komfortzone. Faget er et intenst forløb, hvor du udfordrer hverdagens normer, skubber dine personlige grænser og lærer at stå frem foran andre. Alt der kræves fra din side er blot, at du kommer til timerne med ja-hatten på, og så vil du gå fra faget med gode værktøjer i rygsækken og have rykket dine personlige grænser markant.

Faget er både for den stille mus, den brølende løve og alt derimellem.

JEPPE GADE STRØNÆS, ELEV E2022

Relaterede fag