Politi

Drømmer du om at blive betjent?

Et ophold på højskole i Vejle kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse.

 • Vi giver dig en smagsprøve på, hvad jobbet som politibetjent kræver.

 • Vi gør dig klar til de fysiske og boglige udfordringer, som politiskolens optagelsesprøve byder på, så du kan få opfyldt din drøm om at blive politimand.

 • Vi laver samarbejdsøvelser og diskuterer, hvilke kompetencer et godt samarbejde er betinget af.

Er du klar til søge ind på politiskolen?

Har du et brændende ønske om at blive optaget på politiskolen? Eller vil du gerne blive endnu mere sikker på dit valg, inden du tager kampen op med politiets optagelsesprøve? Vi tilbyder et kursus, der er målrettet politiskolens optagelseskrav både teoretisk og fysisk. Kurset er planlagt af undervisere med stor erfaring i at forberede elever til politiskolen. Planlægningen er sket i samarbejde med politiet og politiskolen.

Afklaring - Vil og kan jeg blive politibetjent?

På højskolen får du en smagsprøve på, hvad jobbet som politibetjent kræver. Måske er du ikke helt sikker på, om politiarbejdet er noget for dig.

Vi giver dig et godt indblik i livet som politibetjent - og også et bedre indblik i dine egne ønsker og kompetencer, så du bliver helt sikker på dit valg. Fx er der mulighed for, at du kan:

 • være med som figurant på politiets egne gruppeførerøvelser.
 • møde tidligere elever på Vejle Idrætshøjskole, der er kommet ind på politiskolen og i dag arbejder som politibetjent.
 • komme på besøg på politiskolen eller møde politibetjente i undervisningen.
 • overvære retssager, afhøringer og mødes med repræsentanter fra det danske retsvæsen.

 • prøve hundeførertræning, skydetræning og glatbanekørsel.

Desuden får du et godt indblik i politiets organisering og opbygning samt kriminalpolitik/jura, så du får en forståelse af grundloven som baggrund for den danske retspraksis.

Vi følger også den generelle samfundsudvikling og selvfølgelig tiltag eller andet som har betydning for politiets arbejde eller organisering, så du er helt opdateret til den afsluttende samtale.

Forberedelse til optagelseskrav på politiskolen

Halvdelen af din undervisningstid er direkte målrettet optagelsesprøven til politiskolen. Vi forbereder dig specifikt til ansøgningsfasen og både den skriftlige og den fysiske prøve samt til holdopgaven og den afsluttende samtale.

Hjælp til ansøgning til politiskolen

Du vil få råd og vejledning samt tid til at fordybe dig i arbejdet med at skrive den motiverede ansøgning til politiskolen. Nogle elever vælger at sidde sammen i skriveprocessen for at få sparring og udveksle gode ideer.

Træning målrettet den fysiske test ved politiskolens optagelsesprøve

 • Specifik træning mod den fysiske prøve, som skal bestås til optagelsesprøven på politiskolen
 • Løbende tests af din fremgang
 • Puls- og styrketræning
 • Grundtræning (opvarmning, koordination, udholdenhed, udstrækning), træningsplanlægning og skadesforebyggelse.

Din fysiske træning er fordelt på op til 6 idrætsfag, som du selv vælger efter interesse, men vi anbefaler, at du vælger mellem følgende fag: COPS (vores særlige polititræningsfag), styrketræningcrossfitnessbootcamp, cardio attack, toughest, fitness 360, trail, track & road running eller adventurerace (fysisk træning med samarbejdsøvelser)

Teoretisk del - målrettet den skriftlige del af optagelsesprøven til politiet

Udgangspunktet for undervisningen er politiets optagelsesprøve. (Vi gør opmærksom på, at engelsk ikke er en del af politiets optagelseprøve mere, hvorfor der ikke undervises i engelsk på politilinjen) 

 • Dansk - undervisning i grundlæggende dansk grammatik og skriftlig fremstilling (Case)
 • Samfundsfag og politik - vi analyserer aktuel politik og diskuterer samfundsforhold. 
 • Forståelse af grundloven og dansk retspraksis
 • Evt. førstehjælpskursus (6 timers kursus - egen betaling på 200 kr.)

Forberedelse til optagelsesprøvens samarbejdsopgave

Forløbet indeholder en række samarbejdsøvelser og samarbejdsteori. Hvad skal man kunne for at samarbejde? Vi diskuterer rollefordeling og laver en analyse af din personlighedstype.

Samtaleøvelser

Vi øver dig i samtalesituationer, så du bliver klar til den afsluttende samtale ved politiets optagelsesprøve. Vi træner dig i at svare reflekteret på indgående spørgsmål. Du lærer at ungå klicheer og præcisere dine svar ærligt, så du ikke bliver fanget i at sige noget, "fordi det lyder rigtigt". Vi stiller dig de svære spørgsmål, så du føler dig forberedt, når du skal "sælge" dig selv for et panel af højtstående politirepræsentanter.

Politiuddannelse og højskole

At være politibetjent er et krævende job. I optagelsesprøven til politiskolen lægges der derfor vægt på gode fysiske, boglige og personlige egenskaber. Derfor kan det være en god ide at forberede dig godt inden du sender en ansøgning til politiet. På højskolen laver vi et særligt træningsprogram til dig og opfrisker dine kvalifikationer i dansk og samfundsfag. 

Vi vil under opholdet give dig et indblik i livet som politibetjent. Vi har et godt samarbejde med Vejle Politi, Politiskolen i Brøndby og politiassistenter vil give dig et indblik i politiets hverdag. Du møder også tidligere elever på Vejle Idrætshøjskole, der er kommet ind på politiskolen.

Afklaring, forberedelse og personlig udvikling

Vejle Idrætshøjskole er den perfekte ramme for undervisning med fokus på din fysiske, samarbejdsmæssige og personlige udvikling og genopfriskning af dine teoretiske kundskaber. Du bor sammen med andre idrætsglade unge og i højskolelivet vil du helt sikkert blive prøvet på nogle af de personlige egenskaber, som bliver afgørende for din succes ved politiet.

Praktiske informationer

Du kan også kontakte os, hvis du ønsker en rundvisning eller ønsker at vide mere om det forberedende kursus til politiskolen.

Se eller bestil Vejle Idrætshøjskoles politibrochure.

Politieleverne med politiet på øvelse

Eleverne på politilinjen tager jævnligt med politiet på øvelse. Her agerer højskoleeleverne demonstranter eller kriminelle i træningssituationer og uddannelsesforløb for politibetjente. Højskoleeleverne får et indblik i håndteringen af mulige situationer og scenarier, man som politibetjent kan komme ud for.

Løbende testøvelser

Eleverne laver jævnligt fælles tests for at vurdere punkter til forbedring af chancerne for at bestå den fysiske test ved optagelsesprøven.

Besøg af politiets rekrutteringsteam

Politiets rekrutteringsteam er på besøg for at give smagsprøver på nogle af emnerne fra politiskolen samt en løs snak om optagelsesprøven og livet som betjent. 

Martin om politi

Jeg har efterhånden lang erfaring med at gøre politiforberedende elever klar til at tage kampen op med politiets optagelsesprøve. Sammen igangsætter vi en proces, som arbejder mod at gøre dig klar til uddannelsen som politibetjent. Jeg støtter og vejleder i denne proces, mens du sørger for denne rette indstilling og udfører det hårde arbejde. 

Jakob om politi

Jeg sørger for at danne rammen for et afklarende, støttende og motiverende forløb for dig, der er interesseret i politiet, så du bliver klar til politiets optagelsesprøve. Der bliver forskellige prøvelser undervejs. Noget bliver hårdt arbejde og andet giver spændende indsigt. Når vi kombiner din vilje og lyst til at blive politibetjent med vores politiforberedende linje, så er du allerede langt i forhold til at blive klar.

Martin om politi

At blive politibetjent kræver en bestemt mentalitet. Jeg vil være der til at hjælpe dig, så du bliver helt afklaret, om politiet er det rigtige for dig. Undervejs vil jeg prikke lidt til dig, så vi får arbejdet med de dele af din personlighed, som bliver vigtig i forhold til et fremtidigt job hos politiet. Jeg har erfaring med at træne dig i at kommunikere, så du kan svare overbevisende og ærligt, når du fx skal op til sidste del af politiets optagelsesprøve.

Få brochure om politilinjen

Brochure for det politiforberedende kursus på Vejle Idrætshøjskole