Politilinje

Politilinje

Drømmer du om at komme ind til politiet?

Et ophold på Vejle Idrætshøjskole kan hjælpe dig med at få drømmen om en karriere ved politiet til at gå i opfyldelse.

 • Vil du gerne forbedre dine muligheder for at bestå politiets optagelsesprøve?
 • Er du i tvivl om politiet er noget for dig og vil have mere indblik i, hvad jobbet som politibetjent og politikadet kræver og består af?
 • Vil du gerne opleve et højskoleophold, hvor din fysik, sociale kompetencer, empati og samarbejde udvikles?

Vi har et godt samarbejde med Vejle Politi og Politiskolen i Vejle, hvilket hvert semester hjælper med at give dig indblik i politiets hverdag. Du møder også tidligere elever på Vejle Idrætshøjskole, der er kommet ind til politiet.

Vi har stor erfaring med alle dele af politiets optagelsesprøve. Vi hjælper dig med at forberede dig til den fysiske test, de skriftlige optagelsesprøver, holdopgaven og den afsluttende samtale. Så er du godt på vej mod det først skridt ind til politiet.

På Vejle Idrætshøjskole får du et målrettet forløb, der gør dig klar til at opfylde politiskolens optagelseskrav både teoretisk og fysisk.

Bliv klar til at bestå politiets optagelsesprøve!

På Vejle Idrætshøjskole får du et målrettet forløb, der hjælper dig tættere på din drøm om at blive optaget på politiskolen.

Du får en kyndig vejleder og kan vælge en række fag, der får dig tættere på målet!

Sådan er politilinjen opbygget

Vælg kompetencefag, idrætsfag og inspirationsfag

Når du vælger politilinje på Vejle Idrætshøjskole, så vælger du først og fremmest politi som kompetencefag. Du har kompetencefag 6 lektioner om ugen. Politfaget ligger som kompetencefag i første periode af dit ophold, mens det i de øvrige perioder af opholdet ligger fast en gang om ugen i inspirationsfagsblokken, og i denne periode vil der også være nogle særlige fordybelsesdage.

Derudover vælger du i hver periode to idrætsfag, hvor du kan træne frem mod den fysiske prøve. Her bør du vælge COPS (som er vores særlige polititræningsfag) og Fighter, men derudover kan du selv sammensætte det ud fra alle vores idrætsfag, som du kan se længere nede på siden.

Endelig kan du supplere dit valg med relevante inspirationsfag.

Sådan kunne skemaet se udSkema for politilinjen på Vejle Idrætshøjskole

Praktiske informationer

Du kan også kontakte os, hvis du ønsker en rundvisning eller ønsker at vide mere om det forberedende forløb til politiskolen.

Se eller bestil Vejle Idrætshøjskoles politibrochure.

Afklaring og forberedelse til politiskolen

Afklaring og forberedelse

Vi giver dig et indblik i livet som politibetjent - og vi arbejder med dine ønsker og kompetencer, så du bliver helt sikker på dit valg.

Fx er der mulighed for, at du kan:

 • være med som figurant på politiets egne gruppeførerøvelser.
 • møde tidligere politielever på Vejle Idrætshøjskole, der er kommet ind på politiskolen og i dag arbejder som politibetjent.
 • komme på besøg på politiskolen i Vejle eller møde politibetjente i undervisningen.
 • overvære retssager, afhøringer og mødes med repræsentanter fra det danske retsvæsen.
 • evt. prøve hundeførertræning, skydetræning og glatbanekørsel.

Undervisningen er målrettet mod de krav du møder som menneske og politibetjent. Vi fokuserer naturligvis på optagelsesprøven til politiskolen, hvor vi forbereder dig specifikt til ansøgningsfasen og både den skriftlige og den fysiske prøve samt til holdopgaven og den afsluttende samtale.

Fag på politilinjen - læs meget mere under faget

Fysisk træning på politilinjen

Træning målrettet den fysiske test ved politiskolens optagelsesprøve

Vi arbejder målrettet mod at du kan bestå den fysiske test ved politiskolens optagelsesprøve.

Du får:

 • Specifik træning mod den fysiske prøve, som skal bestås til optagelsesprøven på politiskolen
 • Løbende tests af din fremgang
 • Puls- og styrketræning
 • Grundtræning (opvarmning, koordination, udholdenhed, udstrækning), træningsplanlægning og skadesforebyggelse.

kompetencefaget Politi vejleder vi i den fysiske prøve, men selve træningen foregår på idrætsfagene. Her kan du i hver periode frit vælge mellem forskellige idrætsfag, der kan supplere hvad du har brug for at træne. I hvert idrætsfag har du 6 lektioner om ugen. I alt får du altså 12 lektioners fysisk træning.

For at få det fulde udbytte af Politi-forløbet, så skal du vælge COPS (vores særlige polititræningsfag), men vi anbefaler også styrketræningcrossfitnessbootcamp, cardio attack, toughest, fitness 360, løb & løbetræning eller adventurerace (fysisk træning med samarbejdsøvelser), men husk at du også kan komme i god form ved at spille fodbold.

Martin Olsen - underviser på Vejle Idrætshøjskole

At blive politibetjent kræver en bestemt mentalitet. Jeg vil være der til at hjælpe dig, så du bliver helt afklaret, om politiet er det rigtige for dig. Undervejs vil jeg prikke lidt til dig, så vi får arbejdet med de dele af din personlighed, som bliver vigtig i forhold til et fremtidigt job hos politiet. Jeg har erfaring med at træne dig i at kommunikere, så du kan svare overbevisende og ærligt, når du fx skal op til sidste del af politiets optagelsesprøve.

Martin Olsen, underviser på politi

Highlights på politilinjen

Alt dette og meget mere får du på politilinjen...
 • Afklaring - kan og vil jeg være politibetjent?
 • Forberedelse til optagelsesprøven på politiskolen
 • Kom med politiet på øvelse, fx som figuranter på gruppeføreruddannelsen
 • Mød tidligere politielever, som nu har afgørende jobs inden for politiet
 • Gennemgå den fysiske prøve minutiøst, så du ved nøjagtigt, hvad der venter dig
 • Skydebanen
 • Besøg på Politiskolen i Vejle
 • Få besøg af Politiets rekrutteringsteam
 • Oplev en retssag og retsvæsenet
Politieleverne med politiet på øvelse

Eleverne på politilinjen tager jævnligt med politiet på øvelse. Her agerer højskoleeleverne demonstranter eller kriminelle i træningssituationer og uddannelsesforløb for politibetjente. Højskoleeleverne får et indblik i håndteringen af mulige situationer og scenarier, man som politibetjent kan komme ud for.

Test og den fysiske optagelsesprøve

Eleverne laver jævnligt fælles tests for at vurdere punkter til forbedring af chancerne for at bestå den fysiske test ved optagelsesprøven.

Besøg af politiets rekrutteringsteam

Politiets rekrutteringsteam er på besøg for at give smagsprøver på nogle af emnerne fra politiskolen samt en løs snak om optagelsesprøven og livet som betjent. 

Jakob sikjær - Underviser på Vejle Idrætshøjskole

Jeg sørger for at danne rammen for et afklarende, støttende og motiverende forløb for dig, der er interesseret i politiet, så du bliver klar til politiets optagelsesprøve. Der bliver forskellige prøvelser undervejs. Noget bliver hårdt arbejde og andet giver spændende indsigt. Når vi kombiner din vilje og lyst til at blive politibetjent med vores politiforberedende linje, så er du allerede langt i forhold til at blive klar.

Jakob Sikjær, lærer på politilinjen

Det har været mega godt at være på politilinjen. Jeg har været virkeligt glad for det. Specielt at have Martin og Sikjær som lærere. De har vist virkelig stor interesse for os i vores optagelsesforløb. Jeg føler virkelig, at jeg har fået al den hjælp, som jeg skulle have for at kunne bestå optagelsesprøven.

Cecilie Damsgaard, tidligere elev på politilinjen

Vil du have en rundvisning?

Tjek også vores fællesrejser og valgfrie rejser

Vil du hellere selv vælge dine idrætsfag?

Er du klar til at tilmelde dig?