Havkajak og højskole, UGE 31 2024

Havkajak og højskole, UGE 31 2024

På Vejle Idrætshøjskole tilbyder vi en helt fantastisk uge med havkajak, leg og læring omgivet af det fantastisk smukke område ved Vejle fjord, men også en uge der byder på kultur og socialt samvær.

En uge på kajakkursus med IPP2

Du kan forvente dig en uge med gang i den, og hvor der er lagt op til trætte arme og ømme mavemuskler efter dejlige ture og teknikøvelser i kajak, med mulighed for at få et IPP2 bevis.

En uge, hvor du bliver fyldt af godt humør efter morgensang, hvor der synges fra højskolesangbogen og hvor kursisternes sangønsker altid er velkomne. Hvor hjernen stimuleres af ugens forskellige foredragsholdere og morgensamlingernes små historier fra underviserne. Du vil blive beriget i mødet med mange nye dejlige mennesker, der er klar på at indgå i fællesskabet.

Højskole kombineret med kajak 

I løbet af ugen vil der være andre tilbud end havkajak, fx udspænding, gåtur, klatring, brætspil, bålhygge, en dukkert i vores ferskvandsbassin og solnedgangstur alt efter vejr og stemning i gruppen.

Hver aften efter endt program er der mulighed for hygge i havestuen, hvor der vil være en lækker aftenservering.

Den sidste aften slutter vi af med en afskedsmiddag, hvor der bliver tændt op i de kulørte lamper med mulighed for dans, snak og drinks i vores sommercafé.

Havkajak på Vejle Fjord og Vejle Å

Vi tager udgangspunkt i Vejle Fjord, der med sine stejle, bøgeskovsbeklædte skrænter og dejlige strande giver helt særlige naturoplevelser. Ofte får vi også besøg af et marsvin eller en sæl. 

Vi tager gerne på tur på Vejle Å, der bestemt er et besøg værd. Her er der også mulighed for at komme helt tæt forbi Olafur Eliasson kendte bygning ”Fjordenhus”, som kun de færreste får mulighed for at se fra vandsiden.

Både for begyndere og øvede

Kurset er for dig med interesse for eller lyst til at afprøve forskellige vandsportsaktiviteter og få dejlige dage på vandet. Måske vil du gerne starte i en klub, måske vil du gerne købe din egen kajak eller måske er du bare nysgerrig på det alt sammen. Uanset hvad er alle velkommen på kurset.

Kurset er en blanding af teknik, leg, redninger og forskellige ture. Alle uanset niveau kan deltage.

Tryghed og sikkerhed er gennemgående for den måde vi arbejder med kajak på Vejle Idrætshøjskole. Vores underviser er blandt landets bedste.

 

Kursusperiode

Værelse

Enkeltværelse - to værelser deler bad og toilet i fælles forgang DKK 5.500,00
Dobbeltværelse - to bor på værelse med bad og toilet DKK 5.200,00
Tremandsværelse - tre bor på et dobbeltværelse med bad og toilet DKK 4.900,00

Tilvalgsmuligheder

Leje af linned, dyne og pude

Jeg vil gerne bestille linned samt dyne og pude DKK 295,00
Jeg vil gerne bestille linned, men medbringer selv dyne og pude DKK 95,00
Jeg vil gerne bestille dyne og pude, men tager selv linned med DKK 200,00
Jeg medbringer selv linned samt dyne og pude DKK 0,00

Vil du leje en kajak?

Nej tak DKK 0,00
Ja tak DKK 800,00

Leje af våddragt

Ja tak DKK 100,00
Nej tak, jeg medbringer selv våddragt DKK 0,00
Eksempel på skema Kajakkursus
Kajak 202470.7 KB
THEA UNDERVISER PÅ HAVKAJAK KURSET

Jeg har fået nogle af mine fedeste naturoplevelser i havkajak. Fx har jeg roet mellem isbjerge i Grønland, set delfiner up close i Chile og ikke mindst padlet tæt forbi sæler og marsvin i Vejle Fjord. Det giver et vildt sus, når man bølgesurfer i en havkajak. Når bølgen tager kajakken og suser afsted. Det skal opleves. Jeg nyder også at bruge kajakken, når jeg tager på overnatningsture på en af de mange fine lejrpladser rundt omkring i Danmark. Jeg kan lide at lege og udfordre mig selv i kajakken og derfor tager jeg løbende kurser, så jeg hele tiden er up to date som havkajakinstruktør.

Kajakkurset havde et højt fagligt niveau, hvor instruktørerne var så dygtige, at de fik alle 20 kursister til at få en fantastisk oplevelse. Alderen på kursisterne var fra 27 til 67. Forhåndserfaringer fra aldrig at have siddet i en kajak til en kursist, som var dygtig til at rulle og var en rigtig dygtig kajakroer. Alle fik noget ud af kurset på hver sin måde. Alle have det rart med hinanden. Det var bare en helt unik oplevelse.

 

Kirsten Søndergaard Madsen, tidligere deltager på havkajak

Husk: Mødepligt til undervisningen

Omgivet af skov, fjord og å
Foredrag i løbet af kurset