Drømmer du om at køre uberørt puddersne eller få et adrenalinkick, når du sætter en 3’er i parken? Eller er du mere til nypræparerede pister og høj fart, måske endda i portene? Så er Vejles Idrætshøjskoles SkiTeam helt sikkert noget for dig.

Med SkiTeam til Alperne

Du får unikke skioplevelser med højt kvalificerede skiundervisere. Du bliver en del af et SkiTeam af højskolevenner, der deler glæden for skiløb og skaber nogle unikke fælles rejseoplevelser. Dermed kan du kombinere fede oplevelser i sneen med fællesskab og højskoleliv, både med en uge i alperne og med forberedelse i Danmark.

Ski for nybegyndere og erfarne

Vejle Idrætshøjskoles SkiTeam henvender sig til alle, der har lyst til at udfordre sig selv og blive bedre på ski. Det gælder, uanset om du er nybegynder eller du drømmer om at blive skiinstruktør, parkrotte eller freerider. Kort sagt: Alle kan være med på SkiTeam.

Hos os er SkiTeam et tillægsfag, som giver dig en unik chance for at føje ekstra skioplevelser til dit højskoleophold - uden at gå glip af de andre fede fag på højskolen. 

SkiTeam på VIH indeholder:

  • Offpiste & freeride
  • Park
  • Pisteskiløb
  • Porte
  • Pukler
  • Demo
  • Videoanalyse
  • Skiteori
  • Sikkerhedslære

En normal skidag består af 2-3 timers undervisning, hvorefter du har fri til at arbejde videre med den individuelle vejledning, som du har fået. Som en hjælp til at forbedre dit skiløb, benytter vi os af videoanalyse. Du filmes jævnligt og sekvenserne gennemgås nøje, så du får en god forståelse for, hvad du i fremtiden skal fokusere på for at udvikle dig som skiløber.

Som deltager på SkiTeam er du stadig en del af den normale højskolehverdag. 
I de uger, hvor vi er hjemme på højskolen forbereder vi os til turen 1 gang om ugen med styrke-, udholdenheds-, balance- og koordinationstræning målrettet dig, der ønsker at blive en bedre skiløber. Desuden vil der være udstyrslære, sne- og skiteori samt sikkerheds- og lavinelære. Hvis vejret tillader det, træner vi balance på skøjter og langrend. Undervisningen vil evt. blive suppleret med indendørs skitræning på bånd i Århus.

Mulighed for to skiture

EKSTRA: Du har desuden mulighed for at komme på skirejse to gange i perioden januar-februar. Hvis du - udover SkiTeam - tilvælger skirejsen i den fleksible uge, vil du deltage på to skirejser. 

Betaling for SkiTeam er ekskl. leje af udstyr.

Thea om ski

Jeg elsker at stå på ski og mærke naturen fra sin mægtige side. Jeg er uddannet Basic Skiinstructor 1 i Den Danske Skiskole samt uddannet telemarkinstruktør. Jeg har ca. 30 uger på ski.

Thomas om ski

Ski er helt fantastisk. Mange af mine rigtigt gode naturoplevelser har jeg fra skiture, hvor det gælder om at læse pisten, samarbejde med naturen og skiene og måske lige overskride en grænse. i det her fag skal vi opleve alt det, men det fede er også, at man kan mærke en fremgang undervejs, fordi vi har stort fokus på teknik. 

Bliv en del af SkiTeam på disse kurser